22 sept. 2010

Oare ce-i?

      De cand fetele porta pantaloni ca baietii, iar baietii poarta bluze inflorat-colorate precum fetele, s-au semnalat destule buclucuri. Unul dintre ele are locatia intr-un aeroport. Mama si fiu, plecati de-acasa intr-o "aventura" in capitala, au hotarat, nici mai mult nici mai putin, sa se intoarca acasa pe calea aerului! O optiune mai putin frecventa cu ceva ani in urma. Macar sa fie "aventura" completa! Zis si facut. Acum erau in momentul in care lasasera bagajele si urma acea perchezitie corporala, cu "aparatul care suna". Pentru aceasta, la intrarea  pe poarta de plecare strajuiau doi politisti, un El si o Ea ce urmau sa-si plimbe aparatele peste corpul pasagerilor, fiecare la "genul" lui. Mama a inaintat spre politista, baiatul o urma dar nu puteai avansa decat daca erai chemat. De inaltime medie, imbracat cu blugi, bluza inflorata, plete, neavand nici un fir de barba sau mustata (si doar era in ultimul an de liceu, cand baietilor le cresc tot felul de podoabe) era frumusel? sau frumusica?              
      Cei doi politisti au inceputa sa schimbe intre ei priviri intrebatoare. Cine urma sa controleze urmatorul pasager? Era Ea sau era El? Dialogul vizual s-a  terminat cu o ridicare din umeri. Mama a-nteles si a rezumat: e baiat. A fost un fel de oftat de usurare, iar cei doi oficiali si-au recapatat autoritatea.
             ***
       Aceiasi pereche calatorea cu autobuzul dintr-o localitate in alta. Aveau mult de mers. Inainte de imbarcare baiatul a plecat la WC-ul autogarii, a platit la intrare si a inaintat spre compartimentul rezervat barbatilor, dar l-au ajuns din urma ocarile casieritei: "treci la raionul tau, fato. Ce cauti la barbati?etc, etc. Mirat baiatul s-a intors spre casierita care inainta spre el cu matura in mana.Treci la fete ti-am zis. N-auzi? Ca sunteti niste nerusinate, ca de n-as veghea eu...
      Pai de ce sa ma duc la femei raspunde El poznas-mirat? Casierita se uita la el perplexa: Cum de ce? Pai de ce-ai venit aici? Evident am o nevoie. Si-atunci de ce nu te duci unde trebuie?
      Pai unde trebuie ma duc. Vrei sa-ti dovedesc ca-s barbat? Ptiu! s-a otarat femeia facand cale-ntoarsa. Dupa care se-ntoarce victorioasa. Daca esti barbat unde ti-e barba? Ce esti scapet?   (L-am incuiat, gandi ea victorioasa). N-a crescut, raspunde el laconic. Du-te de te cata ca iaca ce incuraturi faci. Si daca-ar fi stiut, ar fi ocarat in mai multe limbi inca mult timp. Auzi, asta-i barbat? Si mirata si-a reluat locul la casa, bombanind, nefiind convinsa cine a avut dreptate.

Un comentariu:

  1. Intre timp "frumuseţea" s-a împodobit şi cu barbă şi cu burtă, nu mai stârneşte dileme nici în aer nici la sol. Nasol! =))

    RăspundețiȘtergere